Voorkom stijgende kosten op uw energierekening

Voorkom stijgende kosten op uw energierekening

8 januari 2018 Geen categorie 0

Per 1 januari 2018 zijn de energiebelasting en netwerktarieven omhoog gegaan. Daarnaast gaat het beter met onze economie, waardoor ook de vraag naar stroom en gas toeneemt. Dus verhogen energieleveranciers ook nog eens hun tarieven voor gas en stroom.

Voor veel huishoudens betekent dit dat de energiekosten met vele euro’s per jaar stijgt. Voor een gezin met een verbruik van 1500m3
gas en 3500 kWh stroom is de stijging 110 euro.

De opbouw is als volgt:

Stijging
Netwerkkosten € 12,-
Kosten voor gas en stroom € 30,-
Energiebelasting € 20,-
Opslag Duurzame Energie (ODE) € 48,-
Totaal (incl. btw) € 110,-

 

Nu hoeft kunt u hier zelf gelukkig wel iets aan doen. U kunt overwegen om over te stappen naar een voor uw persoonlijke situatie goedkopere energieleverancier. Tegelijkertijd bestaat een groot deel van de stijging uit belasting en ODE en die is voor iedere aanbieder gelijk.

Om daar een halt toe te roepen kunt u echter ook wat doen. U kunt zonnepanelen nemen om daarmee zelf u stroom op te wekken en over die opgewerkte stroom betaald u geen belasting of ODE. Daarnaast kunt u overwegen om minder gas te gebruiken door het gebruik van een warmtepomp en/of isolatie.

SolarTop kan u helpen op al deze aspecten, neemt u vrijblijvend contact met ons op of vraag een advies gesprek. Of kijkt u op onze deze pagina