Laadpaal elektrische auto

Elektrisch laden

Elektrische auto’s komen in een rap tempo naar ons land en dat is ook niet gek. Nederland is een klein land waardoor er doorgaans weinig kilometers hoeft te worden gereden. En heeft u meer afspraken op een dag en rijdt u dus wel veel? Nederland heeft relatief de meeste openbare laadstations. Zelfs op vakantie gaan binnen europa geeft doorgaans geen laadstress meer. De opkomst van de elektrische auto lijkt dan ook niet te stoppen.

Daarnaast biedt elektrisch rijden ook financieel allerlei voordelen, zoals minder bijtelling en geen of minder wegenbelasting. Wilt u echter maximaal aan kosten besparen, dan is het slim om thuis te laden. Er dat gaat het best met een laadstation, ook wel laadpaal genoemd.
Tesla Wall Connector

1 fase opladen

Heeft u een 1 fase aansluiting in huis dan kunt u slechts laden op 1 fase. Dit gaat langzaam en is daarom minder prettig. In veel gevallen kunt u dit laten omzetten naar 3 fases. Wij kunnen u hierbij adviseren.

Wilt u toch laden op 1 fase dan kunnen wij een geschikte laadpaal leveren.

1 fase laden is meestal op 3,6KW. In sommige gevallen is 7,2KW mogelijk, echter uw meterkast dient dan voldoende zwaar te zijn afgezekerd

3 fase opladen

Heeft u een 3 fase aansluiting dan kunt u op 11 KW opladen, laden gaat dan 3x zo snel en uw auto is dan met een paar uur weer vol. Wij leveren diverse laadpalen die geschikt zijn voor 3 fases  


Doorgaans dient de laadpaal te worden afgezekerd met 3x 16Ampere. De meeste 3 fase hoofdaansluitingen zijn 3 x 25 Ampere en dus geschikt.

Welke stekker?

Er zijn een aantal stekkers in omloop. Type 1, Type 2 (ook wel Mennekes) en CCS of ChadeMo stekkers. Kijkt u welke auto u heeft of wilt aanschaffen voor de juiste laadstekker


Heeft u meerdere elektrische auto’s? Met verschillende laadstekkers? Of wilt u geen laadkabel aan uw huis, dan is in veel gevallen een laadpaal zonder laadkabel met Mennekes stopcontact een goede keuze. U kunt dan zelf een losse kabel erin steken.

EV-HUB

Kwalitatief goed en tevens fraai laadstation geschikt voor zowel 1 fase als 3 fase laden.

Verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit en met verschillende laadkabels 

Prijs vanaf 549,-

EV-BOX

Groot merk in laadpalen in het wat duurdere segment. Veelal gekozen voor bedrijfsoplossingen waarbij met hogere vermogens dient te worden geladen. 

Prijs varieert per type