Batterijopslag

Batterijopslag systemen

Wilt u de gevolgen van de terugleververgoeding die steeds meer energiebedrijven vragen beperken? Of wilt u extra geld verdienen door met een dynamisch energiecontract stroom op goedkope momenten in te kopen en op dure momenten terug te leveren aan het net? Wilt u voorkomen dat uw zonnepanelen systeem uit wordt gezet op het moment dat het energienet te zwaar belast wordt? Dan is investeren in een batterijopslag systeem een verstandige keuze.

De voordelen op een rij Onze oplossingen

De voordelen van een batterijopslagsysteem

Een batterijopslagsysteem wordt steeds betaalbaarder en geeft u volledige controle over uw stroom

Betaal geen BTW

Indien u de batterij gebruikt om te “handelen” met stroom, is het mogelijk de BTW terug te vragen over de aanschaf. Dit geeft extra voordelen.

Back-up stroom

Kiest u voor een batterij met back-up mogelijkheid, dan heeft u altijd stroom, ook als het net uitvalt. Wel zo’n fijn idee

Zonnepanelen

Heeft u zonnepanelen dan zult u stroom terugleveren aan het net, als u thuis minder gebruikt dan de zonnepanelen opleveren. De slimme batterij zorgt ervoor dat de stroom eerst naar de batterij gaat ipv naar het net. Gebruikt u later meer stroom dan de zonnepanelen leveren, dan zal de batterij bijspringen en gebruikt u uw eigen “goedkope” stroom zonder terugleverkosten

Salderingsregeling

Er wordt gesproken om de Salderingsregeling af te schaffen. U krijgt dan minder geld voor uw opgewekte stroom. Ook vragen steeds meer energiebedrijven een terugleververgoeding. Door gebruikt te maken van een batterijopslagsysteem kunt u dit grotendeels voorkomen.

94.5%

Tot 94,5% round trip efficiency op basis van directe DC-koppeling

10

Jaar garantie

3

Koppel tot 3 batterijen per omvormer

SolarEdge Home Batterij 400V

SolarEdge Home Omvormers maken een overdimensionering tot 200% mogelijk. De batterij biedt een ideale opslagmogelijkheid voor alle overtollige zonne-energie in zowel het elektriciteitsnet als noodstroomvoorzieningen*.

✅ Zeer efficiënte energieopslag met tot 94,5% round trip efficiency.

✅ Overtollige zonne-energie wordt direct in de batterij opgeslagen dankzij onze DC-koppeling.

 Ontworpen om aan te sluiten op SolarEdge Home Wave en Hub-omvormers – 1-fase voor een optimale ‘one-stop-shop’-oplossing.

 Meerdere batterijmodules stapelen per omvormer voor meer systeemcapaciteit.

Onze veiligste batterij voldoet nu aan UL9540A

SolarEdge Home Batterij 400V is een van de eerste thuisbatterijen die voldoet aan de strengste UL9540A-test voor brandveiligheid, waardoor eenvoudige installaties binnenshuis mogelijk zijn.

*Noodstroomvoorzieningen zijn onderworpen aan lokale regelgeving en vereisen aansluitingen met de SolarEdge Home Hub Inverter – 1-fase en de SolarEdge Home Back-up Interface.